Miere Kepes

cERTIFICARI SI TESTIMONIALE

Miere Kepes

„Sufletul omului este ca albina care-și culege mierea chiar din amărăciunea florilor.”

Henry Siekiewicz

Produs montan– dreptul de utilizare a mentiunii de Produs Montan,  pentru Mierea Poliflora, Mierea de Salcam si Polen, l-am obtinut in 2022 din dorinta de a distinge mierea superioara de celelate sortimente disponibile pe piata. Fiecare sortiment de miere este diferit. Diferenta o face zona din care este culeasa, iar produsele montane trebuie sa isi castige aprecierea in randul consumatorilor constienti.

Kerekes Noemi, proesor, Colegiul Tehnic Turda

Fiecare persoană, fie adult, fie copil sau chiar adolescent a fost impresionată măcar o dată în viață de minunea care există în modul de viețuire și de lucru al albinelor. Elevii de la Colegiul Tehnic Turda au avut ocazia să afle o varietate de informații despre apicultură, în cadrul programului „Săptămâna Verde”.

Invitata noastră, Képes Ildikó, le-a vorbit elevilor despre provocările apiculturii și despre frumusețea acestei ocupații. Prezentarea despre viața albinelor, modul lor de lucru și tehnicile de producere a mierii s-a încheiat cu un moment de degustare fină a mai multor tipuri de miere și faguri. Specialista a vorbit atât despre efectele terapeutice ale polenului și ale propolisului cât și despre puterea vindecătoare pe care o are lăptișorul de matcă. De asemenea, a adus în discuție și o altă provocare pe care o întâmpină apicultorii: înțepăturile de albine, presărând prezentarea cu momente amuzante, apreciate de către elevi. Un alt aspect specific apiculturii îl reprezintă stilul de viață nomad al celor care lucrează în acest domeniu, constând în migrarea sezonieră în locuri favorabile dezvoltării culturii de polen. Despre aspectul acesta, invitata a împărtășit momente semnificative din  experiența personală.

Entuziasmul adolescenților care au ascultat-o a fost remarcabil, aceștia având și o serie de întrebări pe care le-au putut adresa. Prin organizarea acestui eveniment în cadrul liceului, s-a urmărit familiarizarea elevilor cu domeniul apiculturii, dar și conștientizarea acestora cu privire la importanța albinelor pentru plante și om.

Testimoniale

“Am procurat miere de la tine. Mierea de cireș e un deliciu descoperit, pentru mine! La fel și mierea de brad e cel mai bun substituient/înlocuitor a zaharului la ceai! Ceaiul cu aroma de brad. Miere cu voie bună! Nicolae Cojocaru, BV, client multumit.
Nicolae Cojocaru
Client multumit