Gama de produse
Miere de salcam
Bine cunoscuta datorita proprietatilor sale terapeutice, acest tip de miere curata ficatul, regleaza tranzitul intenstinal si reprezinta un antiinflamator pentru sistemul respirator. Acest tip de miere este un excelent indulcitor, deoarece nu altereaza cu nimic gustul sau aroma bauturii. Mierea de salcam contine multe vitamine (mai ales B1, B2, B6 si B12), fitohormoni, compusi aromatici, acizi organici... In total in acet tip de miere se regasesc un numar de aproximativ 435 substante
Miere poliflora montana
Mierea poliflora montana este considerata de majoritatea specialistilor ca fiiind o miere completa, utilizata in tratarea numeroaselor boli si afectiuni. In compozitia sa intra vitamine din complexul B si C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) și diverse saruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu). Este usor de asimilat datorita continutului sau de glucoza, sucroza si fructoza.
Acest tip de miere este recomandat pentru tratarea anorexiei, datorita continutului sau bogat in fier.
Mierea poliflora stimuleaza apetitul, faciliteaza procesul digestiv, imbunatateste activitatea inimii si a ficatului și determina o crestere a procentului de hemoglobina din sange. Este si un execelent remediu pentru oboseala fizica și psihica. Cosumul regulat previne probleme de crestere și demineralizarea oaselor
Miere de tei
Mierea de tei are proprietati antispetice si din aceasta cauza este utilizata pentru a trata racelile, gripele, tusea si bronsita. Ea dizolva mucusul si curata gatul. Deasemenea, acest tip de miere este recomandat persoanelor ce sufera de stres si insomnie. Un pic de miere de tei, seara inainte de culcare este mai buna decat orice somnifer.
Proprietatile sale anti-inflamatorii si anti-septice o fac ideala pentru a trata crampele si problemele renale.
Miere de brad
Este considerata a avea un continut cu de 20 de ori mai bogat in minerale decat oricare alt sortiment de miere care nu se obtine din nectarul florilor. Este singura miere care nu contine polen, obtinuta din pelicula “lipicioasa” dulce depusa de un grup de insect homoptere pe suprafata plantelor si pe “acele” brazilor. Continutul imens de zaharuri din aceste depuneri le atrage pe albine care transportand “licoarea” in stup o transforma in miere.
Aceasta miere de padure este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar, fiind ideala pentru urmarea unor tratamente pentru combaterea anemiei si prevenirea infectiilor cailor respiratorii.
Miere de zmeura
Este un sortiment obtinut prin amplasarea stupilor in poienite cu zmeuris in Muntii Apuseni. Zonele defrisate si cele de pe marginea paraielor sunt perfecte pentru ca zmeura de padure sa se extinda. Cu un parfum fin si un gust matasos, nu foarte aromata, insa cu un gust inconfundabil, mierea de zmeura de la munte este una din cele mai rafinate sortimente de miere romaneasca.
Indicatiile terapeutice pentru aceasta miere speciala se refera la : reglarea functiei ovarelor, previne aparitia osteoporozei si ajuta la revitalizarea tenului si are efect energizant
Miere de cires
Primul tip de miere in fiecare an este mierea de flori de pomi fructiferi (cireş, măr, păr, prun, etc.) .
Albinele culeg aceasta miere in fiecare an, insa rareori este vreme favorabila pentru a o putea extrage, inainte ca ele sa o amestece cu mierea de rapita sau salcam
Este obtinuta in urma amplasarii stupilor in livada de cires cu scopul polenizarii. Noi reusim din cand in cand, cam o data la 4 ani sa obtinem cateva zeci de Kilograme din acest elixir extrem de parfumat si tonic.
Miere de rapita
Mierea de rapita se cristalizeaza foarte repede datorita continutului mare de apa (18% din componenta). Din aceasta cauza acest tip de miere se poate cristaliza chiar in fagure si nu mai poate fi extrasa.
Are gustul delicios, acest tip de miere nefiind unul foarte dulce.
Textura este una foarte fina. Are o aciditate slaba si un Ph ridicat
Propolis
Tinctura de Propolis este un remediu naturist binecunoscut de bunicii nostrii, care au beneficiat dintotdeauna de efectele lui benefice. Cercetatorii moderni au dovedit ca acţionează progresiv inhibând dezvoltarea bacteriilor, refăcând ţesuturile lezate de către acestea, favorizând eliminarea secreţiilor în exces de pe căile respiratorii.
Astfel, este eficient în ameliorarea bolilor respiratorii cu secreţii abundente şi a bronşitelor. Substanţele antioxidante din compoziţia propolisului au efecte excepţionale în tratarea asteniei de primăvară.
Polen uscat si polen crud
Polenul recoltat de albine alaturi de derivatul sau natural-pastura se este recomandat de apiterapeuti a fi consumate ca si supliment nutritiv in scopul fortificarii organismului si a cresterii rezistentei naturale a acestuia la infectii. In medicina are largi aplicaţii in special în boli hepatice, afectiuni de prostata, afectiuni psihice. Este un excelent factor natural de prevenire a fenomenelor degenerative asociate procesului de imbatranire.
Polenul este bogat în aminoacizi esenţiali, însă conţine şi toate vitaminele grupului B, adică ajută chiar şi la arderea grăsimilor, dacă vreţi să pierdeţi kilograme. Într-o linguriţă de polen găsiţi din belşug şi beta-caroten, dar şi vitaminele C, D şi E, seleniu benefic pt afectiunile cardiace si aminoacizi.
Amestec pentru imunitate din miere polen propolis laptisor de matca in combinatii diferite
Amestecul de miere polen si porpolis cu sau fara adaos de laptisor de matca este un alliment-medicament utilizat in mod traditional pentru intarirea organizmului, profilaxia racelilor si a afectiunilor digestive. Recomandarile cu privire la utilitatea lui se bazeaza pe utilizarea lui cu succes de multe generatii.
Stiinta moderna a apiterapiei ii recunoaste efectul hepatoprotector -imunostimulator si vitaminizant, recomandand consumul in caz de receala, astenie, oboseala, tulburari digestive sau efort fizic si psihic.
Miere cioco - miere crema cu cacao, alune de padure si portocala
Mierea Crema este o miere cristalizata intr-un proces controlat, cristalele de miere fiind ovalizate, miere ramanae cremoasa. Noi am folosit acest fenomen natural al cristalizarii si am creeat un produs delicios, care poate inlocui cu succes cremele de ciocolata din comert.
Crem fruct- miere crema cu pulbere din 5 fructe
Adaugand in mierea crema fructe dezhidratate transformate in pulbere am obtinut un deliciu bazat pe miere sanatoasa si fructe aromate. Rezultatul este o dulceata atipica, fara prelucrerea termica a fructelor sau a mierii, care poate inlocui gemul din clatite, poate ajuta la pregatirea iaurtului cu fructe naturale sau poate fi un desert rapid direct din borcan.
Miere cu fructe uscate
Fructele dezhidratate partial sau complet se rehidrateaza din miere. Rezultatul este o deliciosa combinatie hranitore de vitamine crude direct din fructe, completate de enzime si minerale din miere. Pot fi savurate ca topping pe inghetate, checuri sau paine, fie consumate ca atare. Aceste produse fac parte din oferta noastra de peste 17 ani.
Miere cu pulpa de catina
Cunoscuta si sub denumirea de ginseng romanesc, catina este un tonic excelent, marind rezistenta atat la efort intelectual, cat si la cel fizic. Se recomanda impotriva asteniei de primavara, dar si elevilor si studentilor, mai ales in perioadele de varf, teze si examene. Mierea adaoga acestei combinatii succesul în tratarea bolilor hepatice, digestive, bolile ficatului și a sângelui.